TAEKWONDO

Suze uz “Bože pravde” i prva izjava Mandićeve VIDEO

Najbolja srpska sportistkinja svih vremena… Kako to lepo zvuči.

Nasmijala se Milica Mandić na konstataciju novinara RTS prilikom prenošenja prvih impresija po osvajanju druge zlatne medalje na Olimpijskim igrama.  

– Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna, da nije bilo celog stručnog tima na čelu sa Galetom, Tijanom, Marijom, mojom porodicom. Ponosna sam što imam tako divne ljude iza sebe koji su me gurali da dođem do maksimuma i da svoje poslednje Olimpijske igre završim na način kako to dolikuje – rekla je Mandićeva.

Upitana je da uporedi ovaj uspeh sa onim iz Londoina 2012.

– Meni se čini da je uspeh veći. Prognoze stranih medija bile su da uspeh ne može da se ponovi, naročito posle Igara u Riju. Ali tu smo da idemo protiv svih, išla sam sa verom u sebe i u ono pto sam radila, iako je bilo teško u nekim momentima. Znala sam koliko sam sebe dala u ovome i kakavu podršku imam. Trenera koji daje svoj maksimum kao i ja. Išli smo protiv svih i našli se ponovo na podijumu – rekla je.

Kaže da je ovo dan koji nikada neće zaboraviti. Pobijedila je u finalu svjetsku šampionku.

– Svaka borba je bila teška za sebe. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak. Posle toga nije smela da napada istom silinom, to je osiguralo da mogu više da kontrolišem borbu. Čast mi je da sam se u finalu našla sa aktuelnim svetskim šampionom – dodala je Milica.

Najavila je oproštaj od Igara i kraj karijere. Da li može da se predomisli?

– To i moj trener kaže, naredne igre su samo za tri godine. Prvo mi treba odmor, da se slegnu utisci, da vidimo gde smo pošli i odakle smo krenuli. Najvažnije je da imam takve ljude oko sebe, da imam takvu podršku. I da, ako planiram da nastavim, znam da imam jaka leđa – zaključila je Mandićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button