BORILAČKI SPORTOVI

SVI ŽELJNO ČEKAMO U ovom terminu će se Milica Mandić danas boriti za zlato na Olimpijskim igrama

Srbija je danas došla do treće medalje na Olimpijskim igrama zahvaljujući plasmanu Milice Mandić u finale.

Da li će biti prvo zlato ili drugo srebro u Tokiju biće poznato od 14.30 časova kada se Mandićeva bude takmičila u finalnoj borbi.

Protivnica Srpkinje biće tekvondistkinja iz Južne Koreje Dabin Kor Li.

To će biti duel dvije svjetske prvakinje, Li je u Mančesteru postala prvak planete, na turniru gdje je Srpkinja eliminisana u polufinalu, pošto je dvije godine ranije i sama Mandićeva osvojila Svjetsko prvenstvo.

Do finala je Srpkinja stigla pošto je dominirala u osmini finala i porazila predstavnicu Kenije Fejt Ogalo sa 13:0, da bi u četvrtfinalu sa 11:4 i bez problema savaladala Aleksandru Kovalčuk. U polufinalu bilo je 7:5 protiv supertalentovane Altee Loran, aktuelne juniorske šampionke svijeta.

Jednim potezom nakon četvrtfinala je Milica Mandić pokazala kako je kadra za najsjajnije odličje u Tokiju, isto je potvrdila i u polufinalu – a nadamo se da će i u finalu.

Mandićeva je slika i prilika odličnog dana srpskih sportista na Olimpijskim igrama. Vaterpolisti su nakon lošeg starta u Tokiju upisali izuzetno uzbudljivu pobjedu, a onda su na teren izašle odbojkašice i takođe ubjedljivo porazile tim Japana.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button