NEKATEGORISANO

Barna završava karijeru?

Srpski plivač Andrej Barna izjavio je da još uvijek ne zna da li će moći da nastavi karijeru.

Kako kaže, u svakom slučaju njegovi planovi su u vezi sa ostankom u SAD.

– Iskreno ja još ne znam da li ću i dalje da plivam. Živim u Americi, na Univerzitetu Lujvil u Kentakiju sam na postdiplomiskim studijama. Tamo mi je i trener Kris Lindauer, koji ima ogromne zasluge za ovaj rezultat. Moji planovi su vezani za ostanak u Americi, troškovi su ogromni i planiram da se zaposlim. Iz Srbije nemam finansijsku podršku, jer nisam u sistemu finansiranja. Videćemo još kako će stvari odvijati. Znam da mogu još mnogo da pružim, ali trenutno je apsolutno sve neizvesno što se tiče nastavka karijere – jasan je Barna.

Barna je bio četvrti u svojoj polufinalnoj grupi sa vremenom 47,94 sekundi. To je bilo dovoljno za obaranje nacionalnog rekorda, ali ne i za finale.

– I zadovoljan sam i nisam. Vremenom sigurno jesam i iskreno sam se nadao da će vreme ispod 48 biti dovoljno za finale. Sa druge strane nisam očekivao da će ostali tako dobro plivati posle jučerašnjih kvalifikacija – izjavio je Barna, a prenosi Sporklub.

Ne smatra da bi radikalno mogao da poboljša rekord da je prošao u finale.

– Iskreno možda još jednu desetinku, teško nešto više od toga. Žao mi je što nisam dobio tu šansu, jer je u finalu sve moguće. Tu je trka i često se dešava da svi zbog pritiska malo podbace – zaklučuje Barna.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: dolly4d
Back to top button