OSTALI SPORTOVI

Mališani iz Srpske uče od legendi na kampu “Srbija te zove”

Sedamdesetak mladih sportista iz Republike Srpske boravi u Beogradu gdje učestvuju na kampu „Srbija te zove“ u okviru kojeg imaju priliku da treniraju fudbal, odbojku, košarku, rukomet i tenis.

Kamp je besplatan za sve učesnike, a Ministarstvo porodice, omladine i sporta je omogućilo odlazak mladih sportista iz Republike Srpske.

– Mnogo mi znači što sam pozvana na kamp, jer radimo dosta kvalitetne i interesantne treninge iz kojih se dosta može naučiti. Zadovoljna sam sa trenerima a najdraže mi je što sam ovdje imala priliku upoznati dosta djece iz različitih krajeva svijeta – rekla je petnaestogodišnja Marija Vulić iz ŽKK Orlovi Banjaluka.

Kamp „Srbija te zove“ okupio je više od 200 djece uzrasta od 12 do 15 godina iz različitih zemalja svijeta koji imaju priliku da rade sa istaknutim sportskim imenima poput Milana Gurovića, Željka Tanaskovića, Bogdan Obradovića i drugih.

Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, istakla je da je izuzetno važno da sportisti imaju priliku da učestvuju u ovakvim kampovima, da uče od velikih sportista, razmjenjuju iskustva sa vršnjacima i napreduju.

– Namjera nam je da kroz ovakve projekte omogućimo našim mladim sportistima da se dodatno usavršavaju, da pomjeraju svoje granice, rade sa vrhunskim stručnjacima i u nekoj bliskoj budućnosti ponesu reprezentativni dres i ostvaruju uspjehe. Ministarstvo porodice, omladine i sporta vodi računa o našim sportistima s posebnim akcentom na mlade talente i trudimo se da im stvorimo što bolje uslove za trenažne procese, da poboljšamo infrastrukturu ali i omogućimo, kroz saradnju sa Srbijom i ovakve projekte da napreduju i profesionalno se razvijaju – kaže Davidovićeva.

Odlazak sportista iz Srpske ostvaren je u saradnji sa Odbojkaškim savezom Republike Srpske, čiji predsjednik Milutin Popović, ističe da je ponosan na uspješnu sportsku saradnju sa Srbijom i dodaje da je ovaj kamp još jedna uspješna sportska priča čiji smo dio.

Učesnike kampa primio je i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je istakao da je posebna prilika i posebna čast da ih upozna sa Srbijom i Beogradom i da im kaže da je Srbija njihova otadžbina i da će to uvijek da bude.

Kamp „Srbija te zove“ traje do 31.jula.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button