OSTALI SPORTOVI

Tatjana Đekanović potištena i realna poslije povratka iz Tokija: Pitam se da li se vrijedi žrtvovati

Sa gorčinom u glasu i priličim razočarenjem zbog onog u šta se još jednom uvjerila na Olimpijskim igrama Tatjana Đekanović se vratila kući.

Teslićanka je zauzela 47. mjesto u disciplini vazdušna puška, čime nije zadovoljna, međutim mnogo je preduslova koje nije imala da bi rezultat bio značajnije bolji. Razočarana je jer nije ispunila svoja očekivanja priznajući da je bila previše stegnuta i bez samopouzdanja. Sa druge strane, realno rezonuje da nije ni mogla puno bolje kada vidi gdje je ona, a gdje drugi.

– Kao sportista uvijek pokušavam da se ne bavim stvarima na koje ne mogu da utičem, međutim… Nadala sam se da će se za pet godina koliko je prošlo od Igara u Riju neke stvari promijeniti, ali nisu. Uslovi su čak i lošiji, u šta sam se još jednom uvjerila poslije priče sa kolegama iz ostalih reprezentacija. Žao mi je što se iz godine u godinu smanjuju izdvajanja, što na sredstva čekamo dugo iako rješenja za njih imamo u rukama… Poslije svega, nameće se zaključak vrijedi li uopšte i pokušavati dalje. Moram da gledam na sebe i radim nešto od čega mogu da živim, a od streljaštva ne da ne živim nego trošim i svoj novac da bih otišla na takmičenje i slično – rekla je Đekanovićeva za “Glas Srpske”.

Dio olimpijaca iz BiH već se vratio kući, a zaključak su izvukli vrlo lako.

– Medalja je izuzetno skupa, a od nas se previše očekuje. Nije pravdanje, kažem opet morala sam bolje, ali za nešto više potrebno je i mnogo više izdavanja. Nisam imala gotovo nikakve pripreme, nemam mogućnost ni da godišnje odem na četiri svjetska kupa na četiri kontinenta. “Zakačim” Minhen, jer je blizu, a jednom sam o svom trošku otišla u Nju Delhi… U svakom poslu treba biti spreman na žrtvovanje, ali neke stvari jednostavno ne vrijede – realna je Teslićanka.

Zatim je ispričala priču koju je čula prije nekoliko dana, a radi se o Amerikanki srpskog porijekla Anastasiji Zolotić, koja je osvojila zlato u tekvondou.

– Koliko sam čula, ta djevojka je htjela da nastupa za BiH, ali su joj odgovorni rekli da nemaju uslove za njen napredak. Amerikanci su je dočekali raširenih ruku i vidite gdje je sada. Hoću da kažem da kod nas ima puno sportista vrhunskog kalibra, ali oni uglavnom nemaju priliku da talenat do kraja pretoče u kvalitet – zaključila je Đekanovićeva.

Mikec drugi čovjek

Đekanovićeva je izuzetno bliska sa osvajačem srebrne medalje za Srbiju Damirom Mikecom.

– Pričali smo prije takmičenja, kao i poslije. Mogu samo da kažem da je drugi čovjek nakon medalje. Toliko sam srećna zbog njega, a ne mogu ni da zamislim kako se on osjeća. Malo me je zatekao rečenicom da tek sada treba da opravda medalju. Osvojio je sve, a i dalje je vrlo motivisan u 40. godini. Sjajan sportista i prije svega čovjek – rekla je Đekanovićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: buy 3-meo-pcp online
  2. Povratni ping: 영화 사이트
Back to top button