ATLETIKA

Australijski atletičari u izolaciji pred nastup na Igrama

Australijski atletičarski olimpijski tim je u izolaciji u Tokiju, nakon što su bili u blizini američkog skakača sa motkom, Sema Kendriksa, koji je bio pozitivan na test za korona virus.

Članovi tima su zatvoreni u svojim sobama i testirani pred sam početak atletskih događaja u Tokiju koji počinju u petak, piše Gardijan.

– Članovi australijskog atletskog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju se izoluju u svojim sobama kao mjera predostrožnosti nakon vijesti o pozitivnom nalazu na Kovid-19 jednog od američkog takmičara – navodi se u saopštenju australijskog olimpijskog komiteta.

Australijski skakač Kurtis Maršal trenirao je sa Kendriksom prije povlačenja Amerikanca, i sada nestrpljivo čeka svoje rezultate sa testa na Kovid-19.

Muški skokovi sa motkom počinju u subotu na Olimpijskom stadonu.

Dvostruki svjetski šampion Kendriks ranije se povukao sa Igara nakon što je bio pozitivan na test na korona virus, potvrdio je Olimpijski i Paraolimpijski komitet SAD.

– Zdravlje i sigurnost naših sportista, trenera i osoblja su naš glavni prioritet – navodi se u saopštenju australijskog olimpijskog komitetea.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button