TENIS

Novak: Pritisak je privilegija, dovoljno sam iskusan

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković svjestan je pritiska koji se nameće pričama oko osvajanja Zlatnog slema, ali ističe da je naučio da se nosi sa tim i da to ne utiče na njegove igre.

Novak se u srijedu plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara i korak je bliži osvajanju zlatne medalje u Tokiju.

Ukoliko u tome uspije, nedostajaće mu još samo trofej na US openu kako bi se domogao Zlatnog slema (osvajanja sva četiri Grend slema i Olimpijskih igara u jednoj godini) i ponovio dostignuće legendarne Nemice Štefi Graf iz 1988. godine.

– Pritisak je privilegija – poručio je Đoković na pitanje o tome kako se nosi sa visokim očekivanjima.

– Bez pritiska, nema profesionalnog sporta. Ukoliko želiš da budeš na vrhu, moraš da naučiš kako da se nosiš sa pritiskom i svim tim očekivanjima na terenu i van njega. Naravno da sam svestan svega toga, ne mogu da ne čujem i ne vidim, ali naučio sam kako da iznesem to. Stvorio sam mehanizam koji mi pomaže da me takve stvari ne sputavaju. Imam dovoljno iskustva da bih znao kako da izađem na teren i odigram svoj najbolji tenis – dodao je srpski igrač.

Novaka u borbi za polufinale Igara čeka japanski teniser Kei Nišikori. Meč je na programu u četvrtak oko 9.30 časova po našem vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button