KOŠARKA

PORAZ SRBIJE Španija trojkama došla do trijumfa

Košarkašice Srbije doživjele su prvi poraz na Olimpijskim igrama. Španija je savladala evropske šampionke 85:70 zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena u drugom dijelu.

Prva četvrtina je donijela veliku borbu sa puno preokreta tokom meča. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Srbija je u drugoj četvrtini zaigrala puno bolje pa su izabranice Marine Maljković uspjele da naprave seriju i da jakom odbranom dođu do dvocifrene prednosti 31:21 na krilima Jelene Bruks i Ivon Anderson.

U finišu drugog dijela sudije su zaštitile Ndur koja je to znala da iskoristi, pa je Španija u finišu drugog dijela smanjila zaostatak na samo tri poena do odlaska na odmor (41:44).

Na startu treće četvrtine Srbija je uspjela još jednom da se odlijepi na plus 8(49:41), ali se Španija vratila šutem za tri poena. Kasorla je pogodila tri puta i inicirala je preokret 57:55.

Torens je novom trojkom na startu posljednje četvrtine dovela svoju reprezentaciju na plus šest (64:58). U tim trenucima Srbija je promašila nekoliko zicera, ali su i sudije dopustile nešto jaču igru u odbrani Španiji. „Furija „ je to iskoristila da dođe do 71:62 na pet minuta prije kraja a Srbija nije imala rješenje za Albu Torens.

Ivone Anderson je u tim trenucima preuzela odgovornost i prekinula seriju te sa četiri vezana poena smanjila na 71:66. Na drugoj strani je uzvratila Ndur sa vezanim poenima i vratila je svoju reprezentaciju na plus 10(76:66) i odlučila pobjednika.

U pobjedničkom timu Torens je ubacila 25 poena, a Ndur je dodala 20. U Srbiji je najefikasnija bila Jelena Bruks sa 16 poena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button