EUROKUPOVIFUDBAL

SRPSKI KLUBOVI 100% Prošli Partizan i Vojvodina

Partizan se plasirao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto je i u revanšu u gostima pobedio Dunajsku Stredu – 2:0 (1:0).

Prije sedam dana u Beogradu bilo je 1:0, pa je sa ukupnih 3:0 Partizan sačuvao maksimalan učinak srpskih klubova u evro-takmičenjima. Sjajan posao za poboljšanje koeficijenta sinoć je napravila Crvena zvezda, a večeras prije vječitog rivbala isto učinila Vojvodina koja je takođe prošla u treće kolo kvalifiakcija za Ligu konferencija sa dvije minimalne pobjede protiv Panevežisa.  

Aleksandar Stanojević je u prvom susretu imao uvid u kvalitete slovačkog predstavnika i na osnovu toga je postavio veoma dobru taktiku za revanš. Postavio je “parni valjak” u dobar blok, zatvorio je sve prilaze golu, iako je bio prinuđen da napravi dvije izmjene. Kapitena Vladimira Stojkovića, koji je u međuvremenu završio transfer u Saudijsku Arabiju, na golu je zamijenio Aleksandar Popović, dok je upražnjeno mjesto na desnom beku zauzeo Aleksandar Lutovac. I ništa se to nije osjetilo, posebno jer je iz prve prave prijetnje po gol DAC-a, Partizan poveo. Poslije kornera sa desne strane je Bibars Natho lijepo odložio za Danila Pantića, a on još ljepše pogodio i doveo Beograđane u vođstvo. Pobjedu je potvrdio Rikardo Gomeš u finišu meča, a domači su u međuvremenu propustili da realizuju jedanesterac. Već kroz sedam dana sledi novi izazov, ponovo na strani, jer će crno-bijeli gostovati na obali Crnog mora, ruskom premijerligašu Sočiju.

Čovjek oluke u novom Sadu bio je mladi napadač Uroš Kabić (17). Rezervista Novosađana je pogodio u 96. minutu i to kako… Gol o kom će se u Srbiji pričati narednih dana postigao je nakon što je pretrčao veliki dio terena, a zatim ”bocnuo” preko istrčalog Viktora Golasa, golmana litvanskog tima. Majstorija kakva se rijetko viđa na srpskim terenima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button