OSTALI SPORTOVI

Takmičari stižu iz osam zemalja: Za vikend četvrti “KOZARA ULTRA TREJL”

Četvrta trka “Kozara ultra trejl” biće održana za vikend na Kozari i okupiće više od 145 takmičara iz osam zemalja, najavili su danas organizatori.

Predsjednik Udruženja građana “Kozara ultra trejl” Nevena Blagojević izrazila je zahvalnost gradonačelniku Prijedora i Gradskoj upravi za podršku, te navela da je ove godine najveći broj učesnika iz Prijedora, a da je među prijavljenima za dječiju trku oko 70 odsto iz ovog grada.

– Start trke je 31. jula u 8.00 časova. Dvije staze su u pitanju od 10 i 23 kilometra. Državno prvenstvo drugi put se održava na Kozari, a dječije trke su 1. avgusta od 9.00 i od 11.00 časova – rekla je Blagojevićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da prijave i dalje traju i da će se primati do starta trke.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da grad podržava i ovu sportsko-turističku manifestaciju kao i sve od kojih grad i građani imaju koristi.

– Ono što je dogovoreno sa organizatorima je da svi oni koji dođu na Kozaru, a nisu iz Prijedora, posjete grad i borave u smještajnim kapacitetima na teritoriji grada. Iz tog razloga, očekujemo da će grad živnuti jer će veliki broj ljudi doći i vidjeti šta imamo da ponudimo – dodao je Pavlović.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da učešćem u organizaciji ovakvog događaja Turstička organizacija želi unaprijediti turističku ponudu ne samo Kozare, nego i grada.

– Za dodatne informacije i za prijave zainteresovani se mogu javiti i nama – dodala je Ganićeva.

Koordinator volontera Nedeljko Gavranović rekao je da su dosadašnje trke imale volontere iz Prijedora i Banjaluke, a ove godine pridružili su im se i mladi iz Laktaša i Gradiške.

– To je dobra prilika za mlade ljude iz četiri lokalne zajednice da se upoznaju, druže, razmijene volonterska iskustva i pomognu organizaciji događaja na Kozari – poručio je Gavranović i dodao da je ove godine prijavljeno oko 30 volontera i da taj broj raste iz godine u godinu.

Trke organizuje Udruženje građana “Kozara ultra trejl” uz podršku grada Prijedora, Turističke organizacije grada Prijedora i brojnih sponzora.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button