BOKS

VELIKI USPJEH Srpska bokserka među osam najboljih

Srpska bokserka Nina Radovanović jednoglasnom odlukom sudija plasirala se u četvtfinale olimpijskog turnira u Tokiju u kategoriji do 51 kilograma.

Tridesetogodišnja Beograđanka sjajno je odradila duel drugog kola protiv Ornele Havjarimane iz Burundija i sigurnim trijumfom ostvarila najveći uspjeh u istoriji srpskog boksa na Olimpijskim igrama.

Radovanovićeva je odlično počela duel i od prvog trenutka bilo je evidentno da je mnogo kvalitetnija od protivnice. Sudije su jednoglasno prvu rundu ocijenile 10:9 za Srpkinju, dok je u drugoj bila još ubjedljivija tako je od jednog arbitra dobila ocjenu 10:8.

Bilo je jasno da raspoloženu Srpkinju samo nokaut može da odvoji od plasmana u četvrtfinale, tako da nije željela ništa da prepusti slučaju i u trećoj rundi je apsolutno dominirala. Ovo joj je druga pobjeda u Tokiju, a rivalka u četvrtfinalu biće joj bolja iz duela Italijanke Đoane Sorentino i Kineskinje Hsiao ven Huang. Borba za ulazak u polufinale zakazana je za nedjelju ujutru u 4:15 po našđem vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button