KOŠARKANBA

Orlando izvukao džekpot, Kaningem očekivano prvi

Detroit Pistonsi su sa prvog mjesta na NBA draftu 2021. godine izabrali Kejda Kaningema.

Ovo je bilo očekivano, pošto su novinari, među njima i Adrijan Vojnarovski, prenijeli vijest i prije početka samog događaja.

Kaningema ćemo naredne sezone gledati u Detroitu, koji je protekle sezone bio jedan od najlošijih timova u ligi.

Hjuston Rokitsi su sa druge pozicije birali Džejlina Grina, vjerovatno igrača sa najboljim atletskim sposobnostima, dok su Klivlend Kavalirsi sa treće izabrali Evana Moblija.

Sa četvrtog mjesta biran je Skoti Barns od strane Toronto Reptorsa, igrač sa odličnim fizičkim predispozicijama, te dobrim osećajem za asistenciju.

Odlično je prošao Orlando Medžik, biravši Džejlina Sagsa, plejmejkera sa ogromnim potencijalom, kome je mana jedino nekonstantan šut.

Oklahoma Siti Tander su sa šeste pozicije birali Džoša Gidija, plejmejkera, sa boljim dodavačkim, nego šuterskim predispozicijama, dok je sa sedme pozicije od strane Golden Stejt Voriorsa bira Džonatan Kuminga, snažni, brzi, eksplozivni dribler, sa nešto lošijim šutem.

Orlando je ponovo birao sa osme pozicije i to Franca Vagnera, moderno krilo iz Njemačke, koga porede dosta sa našim Nemanjom Bjelicom.

Sakramento Kingsi su se odlučili za Devijona Mičela, dok je prvih 10 na Draftu kompletirao Zijare Vilijams, kojeg su birali Nju Orleans Pelikansi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button