FORMULA

Hamilton najbrži pred kvalifikacije, Šumaher izazvao prekid

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vrijeme na posljednjem slobodnom treningu pred 11. trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Mađarske.

Aktuelni šampion je najbolji krug na „Hungaroringu“, gdje je slavio osam puta, upisao u vremenu od 1:16.826 minuta u samom finišu treninga.

Britancu je najbliži bio Maks Ferstapen u bolidu Red Bula, koji je imao 88 hiljaditinki zaostatka, dok je treći bio drugi vozač Mercedesa Valteri Botas. Finac je bio nešto više od dvije desetinke iza svog timskog kolege.

Treći trening u Mađarodu nije doneo mnogo uzbuđenja, pošto je dugo čelnu poziciju držao Botas, da bi ga Hamilton pretekao pred posljednjih nekoliko minuta. Sedmostruki svjetski šampion je nadmašio timskog kolegu poslije prekida koji je izazvao vozač Hasa Mik Šumaher, pošto je pred posljednju trećinu treninga izletio sa staze i udario u zaštitnu ogradu, pa je tako i oštetio. Popravka ograde je potrajala desetak minuta, a kada je akcija nastavljena britanski automobilista je bez većih problema izbio na prvu poziciju i pred sam finiš se čak vratio u boks.

I Ferstapen je do kraja treninga uspio da se nađe ispred Botasa, a samo još trojica vozača bila su unutar jedne sekunde od Hamiltona. Najbolju trojicu slijedio je dvojac Ferarija Karlos Sains junior i Šarl Lekler, ispred Landa Norisa u Meklarenu i drugog vozača Red Bula Serhija Peresa. Među prvom desetoricom našli su se i dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso i Lans Strol u bolidu Aston Martina.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button