VATERPOLO

Ključa u bazenu: Ko će na koga u četvrtfinalu?

Kada bi se sada podvukla crta, u četvrtfinalu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama, snage bi odmjerili: Italija – Crna Gora, Grčka – Srbija, Španija – SAD, Hrvatska – Mađarska.

Međutim, crta se podvlači tek 2. avgusta, kada su na programu mečevi posljednje runde u grupnoj fazi: Srbija – Crna Gora, Španija – Hrvatska, Mađarska – Italija, Grčka – SAD.

Utakmice između Japana i Južne Afrike, odnosno Australije i Kazahstana će biti lišene rezultatskog značaja jer su plasman među osam najboljih izborile selekcije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Španije, Italije, Mađarske, Grčke i SAD.

Na osnovu svega što je viđeno do sada, kristalno je jasno da u četvrtfinalu favorita neće biti, bez obzira na to ko bude u bazenu. Slijede spektakularni dueli, kako u četvrtfinalu, tako i kasnije u borbama za medalju.

Ljubitelji vaterpola u regionu, nadaju se da će Srbija, Crna Gora i Hrvatska uspjeti da se umiješaju u pomenute borbe za odličja. Sve tri selekcije su tokom grupne faze imale uspona i padova, ali je jasno da su kadre za vrhunske domete.

U grupi B je situacija prilično jasna. Pobjednik duela između Španija i Hrvatske će osvojiti prvo, a poraženi drugo mjesto. Španiji odgovara i bod. Pobjednik duela između Srbije i Crne Gore će biti treći, a poraženi u doigravanje ide sa četvrtog mjesta. Srbiji odgovara i remi.

U grupi A, situacija je znatno komplikovanija. Kalkulacija je mnogo. Ukoliko Italija pobijedi Mađarsku, sigurno je prva. U suprotnom, do prvog mjesta može Grčka, ako pobijedi SAD. Mađarska može do prvog mesta ako pobijedi Italiju, a Grčka izgubi od SAD, mada izabranicima Dejana Udovičića, pomenuta pobeda ne znači mnogo, jer će svakako u doigravanje sa kote četiri.

Samim tim, Srbija i Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa jednom od tri izuzetno jake selekcije. U pitanju su Italija, Mađarska ili Grčka. Španija ili Hrvatska će igrati protiv SAD.

Grupa A: Italija 7, Grčka 7, Mađarska 6, SAD 4, Japan i Južna Afrika su bez bodova.

Grupa B: Španija 8, Hrvatska 6, Srbija i Crna Gora po 4, Australija 2, Kazahstan je bez bodova.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button