FUDBAL

Noviteti u fudbalu: Svi igrači dobijaju aplikaciju kojom anonimno mogu da prijave namještaljku

Nova revolucija u fudbalu koja može donijeti mnogo, baš mnogo.

Naime, na zvaničnom Fejsbuk nalogu Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost osvanula je sjajna vijest svi srpski fudbaleri, prvo u Super i Prvoj ligi , dobijaju aplikaciju pomoću koje će moći da prijave svaki vid neregularnosti.

Kako bi igrači bili potpuno zaštićeni od neprijatnih situacija, ovim putem će moći potpuno anonimno to da urade i niko neće znati da su upravo oni “prijavili” taj meč, prenosi Blicsport.

– Uskoro krećemo u u posjete svim igračima u Srbiji, prvo Super i Prva liga pa kasnije i niže lige. FIFPro je napravio aplikaciju za prevenciju u borbi protiv namještenih utakmica pod nazivom “Red Button”.

Aplikacija radi na sljedeći način, igrači na svoje telefone instaliraju aplikaciju “Red Button” u prisustvu SPFN, nakon čega im SPFN daje zaštitne kodove kojima se aktivira sistem. Zaštitne kodove poseduje samo SPFN i igrači ih otvaraju sami iz specijalno zaštićenih kartica. Svako dobija svoju zaštitnu karticu i svaka sadrži drugačije kodove.

Nakon aktiviranja aplikacije, u slučaju da igrači imaju bilo kakva saznanja da je neka utakmica namjještena ili o namjerama da se bilo koja utakmica namjesti, preko aplikacije kojoj samo oni imaju pristup mogu poslati informaciju koju automatski dobijaju FIFA, FIFPro i organizacije koje se bore za zaštitu integriteta i odmah kreće istraga – objavio je SPFN.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button