NEKATEGORISANO

Olimpijska legenda Srbije: Glavu gore, Nole, najveći si

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je do petka držao stvari pod kontrolom na olimpijskom turniru u Tokiju – po jedna pobjeda bila mu je potrebna kako bi za Srbiju obezbijedio medalje u muškom singlu i meštovitom dublu.

Ipak, u subotu je, na svoje veliko razočaranje, osvajač 20 grend slem titula završio učešće bez ijednog odličja, a poruke podrške nastavljaju da stižu iz svijeta sporta, ali i drugih sfera.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Jugoslavije Vladimir Grbić bio je samo jedan od mnogih koji su izrazili divljenje prema srpskom teniseru, uprkos bolnim porazima.

– Olimpijski šampion nije status koji se dobija medaljom, već filozofijom kojom se neko rukovodi kroz život. Ti si primer svima šta znači i kako izgleda biti olimpijski šampion. Glavu gore, brate! Najveći si ikada, nastavi da nas sve inspirišeš – izjavio je 50-godišnji Vladimir Grbić.

Đoković je u borbi za treće mjesto u singlu poražen 2:1 u duelu sa Pablom Karenjom Bustom, a zbog iscrpljenosti nije nastupio u meču za treće mjesto u mješovitom dublu, gdje mu je partnerka bila Nina Stojanović.

Grbić, dugogodišnji kapiten „Plave čete“, osvojio je sa reprezentacijom Jugoslavije bronzanu medalju u Atlanti 1996. i zlatnu medalju u Sidneju 2000. godine.

Đokoviću su ovo bile četvrte Olimpijske igre u karijeri, a za sada ima jednu bronzu – onu iz Pekinga 2008. godine, kada ga je u polufinalu zaustavio Rafael Nadal. U Londonu 2012. je bio takođe četvrti (pobijedili su ga Huan Martin del Potro i Endi Mari), a u Rio de Žaneiru 2016. ga je u prvom kolu ponovo savladao Del Potro.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button