TENIS

HRVATI NE VJERUJU Đokoviću nedostižno olimpijsko zlato

Neuspio pokušaj Novaka Đokovića da se domogne zlata, samim tim i sna od “Zlatnom slemu”, odjeknuo je u svetu, a zanimljiv tekst osvanuo je i u hrvatskim Sportskim “novostima”.

Autorka Renata Beluhan ne vjeruje da bi Novak mogao do zlata na sljedećim Igrama u Parizu 2024. Godine iako je najavio da će se takmičiti na njima.

– Zverev je svog velikog prijatelja treći put pobedio u karijeri, ali važnije od “samo pobjede” je to što mu je oduzeo mogućnost osvajanja olimpijskog zlata i to će lako moguće ostati jedino nedostižno u briljantnoj karijeri Niovaka Đokovića. Sve ostalo je osvojio, neke naslove i višekratno, ali karta ga nije mazila na Olimpijskim igrama – navodi se u tekstu.

Uporedila ga je sa Rodžerom Federerom.

– Baš kao što nije mazila ni Federera u pojedinačnim dvobojima, ali je zato osvojio zlato u paru s Stanom Wawrinkom i uvijek je mogao da kaže “Ja sam svoje zlato osvojio”.

Za Đokovića je sve osim prvog mjesta malo, pišu Hrvati.

– Veliki sportisti su specifična roba, jedan od takvih je, naravno, i Novak Đoković jer nakon što je izgubio priliku osvojiti zlatnu medalju, meč za bronzu je odigrao samo zato jer je morao. Naime, Nole na određeni način priznaje samo pobjede. Jedan prijatelj, kojem apsolutno mogu da vjerujem, rekao mi je da je bilo vidljivo kako se Đokoviću jednostavno nije igralo i da je izgledao kao da želi da pobjegne što dalje od dodjele nagrada jer kad nije prvi, onda ne mora da bude ni treći – napisala je autorka.

– Ovo je bio trenutak koji je vodio u istoriju i prema istoj nikada neće saznati kako bi se sve na US openu završilo i bi li taj “Zlatni slem” zaista došao u Đokovićevu vitrinu da tamo ostane zauvijek. Baš kao što je ta nagrada zauvijek u vitrini Štefi Graf – zaključuje se.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: WeTalkBusiness
Back to top button