OSTALI SPORTOVI

Željni iščekuje: Milica Novaković najavljuje uspjeh srpskih kajakaša

Takmičenje u kajaku sprint u Tokiju počinje u utorak, a najbolja srpska kakajašica Milica Novaković poručuje da željno iščekuje početak trka i u ime cijele kajakaške ekspedicije najavljuje uspjeh i dobre nastupe.

Novaković, podijelila je utiske iz Tokija pred početak takmičenja u kajaku sprint.

– Generalno je sve stvarno dobro, Japanci su vrlo dobri domacini, ima puno volontera svuda koji su i vise nego raspolozeni da pomognu, pa je samim tim atmosfera topla i dobra – rekla je Milica Novaković za kajaksrbija.rs.

Iskusna takmičarka ocijenila je i regatni centar na kojem će se održati takmičenja na Olimpijskim igrama.

– Objekti gdje se održava takmičenje su izvanredni i odlično organizovani. Sve je na jednom mjestu, ne trošimo mnogo vremena na transport do staze, autobusi su česti, pa je samim tim sve olakšano. Jedino što bih izdvojila jeste da prirodni uslovi nama sprint kajakašima na mirnim vodama baš i ne idu na ruku, jer veslamo praktično na moru koje je pregrađeno velikim betonskim zidom. Međutim, taj zid ipak ne može da začšiti stazu kad krene da duva jak vjetar sa mora i zbog toga je dosta nemirna staza. Ali ono što je važno to je da su svima uslovi jednaki i niko nije pošteđen toga, tako da se moramo prilagoditi svemu i biti u stanju da damo svoj maksimum u kakvim god uslovima da nastupamo – rekla je ona.

Osvojene medalje ogroman podstrek

Milica naglašava i da je važan dio priprema za takmičenje i atmosfera u srpskoj delegaciji.

– Osvojene medalje su za nas ogroman podstrek, mislim da to motiviše čitav tim Srbije, kojeg smo svi dio i iako smo iz individualnih sportova, na takmičenju kao što su Olimpijske igre, svi smo dio iste ekipe i meni lično veoma znače osvojene medalje naših takmičara, kao i dobri nastupi – dodaje ona.

Takmičenje u kajaku sprint u Tokiju počinje u utorak.

Srpski takmičari u kvalifikacijama

02. avgust

02:58 kvalifikacije K1-200 Milica Novaković

03:45 kvalifikacije K1-1000 Bojan Zdelar

4. avgust

02:51 kvalifikacije K1-200 Bojan Zdelar

02:58 kvalifikacije K1-200 Strahinja Stefanović

03:40 kvalifikacije K1-500 Milica Novaković

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button