KOŠARKA

Čekaju rivala: Hoće li košarkaškice Srbije imati sreće na žrebu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije saznaće u ponedjeljak ime rivala u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Potencijalni rivali evropskim šampionkama su Belgija, Kina i SAD.

Od ovih Olimpijskih igara promijenjen je sistem takmičenja na košarkaškom turniru. Umjesto dvije grupe po šest, sada je 12 ekipa podijeljeno u tri grupe po četiri reprezentacije.

Poslije grupne faze sledi žreb za četvrtfinale. Četiri najbolje čine prvi šešir, preostale četiri drugi. To znači da su u prvom šeširu tri prvoplasirane i jedna drugoplasirana, a u drugom po dvije drugoplasirane i trećeplasirane.

Ima i ograničenja. Međusobno ne mogu da se sastanu reprezentacije iz iste grupe i drugoplasirana iz prvog šešira ne može da se sastane sa dvije trećeplasirane.

Francuska i Australija najbolje trećeplasirane selekcije

Australija je bila pred velikim izazovom, ali je u posljednjem kolu grupe C pobijedila Portoriko 96:69 i kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane selekcije obezbijedila je mjesto u nastavku turnira.

Kina je u derbiju iste grupe nadigrala Belgiju 74:62 i kao prva je prošla dalje. Belgija je pretrpjela prvi poraz.

Japan je u ponedjeljak deklasirao Nigeriju 102:83 i zauzeo je drugo mjesto u grupi B. Domaća selekcija je prvu fazu takmičenja završila sa dvije pobjede i porazom od SAD.

Amerikanke su poslije preokreta pobedile Francuskinje 93:82, za maksimalan učinak u grupi. Evropska selekcija je kao jedna od dvije najbolje trećaplasirane prošla u četvrtfinale.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button