FUDBAL

Rapino tužna i bijesna “Mislim da nikad nisam izgubila od Kanade”

Prvi put u 20 godina Sjedinjene Američke Države izgubile su od Kande i to je za američke fudbalerke označilo kraj sna o još jednom olimpijskom zlatu.

Megan Rapino jedva je zadržavala suze nakon eliminiacije u polufinalu.

Amerikanke su četiri puta bile olimpijske šampionke, ali bez finala su ostale i u Riju i u Tokiju u koji su došle kao aktuelne svjetske šampionke.

– Nikada ne želimo da izgubimo od Kanade, mislim da nikada nisam izgubila od Kanade. Imamo još mnogo razloga za borbu. To sam rekla i djevojkama. Neće biti boja koju smo željeli, ali je i dalje medalja u igri. Grozno. Nismo odigrale kako znamo i možemo. Ni u ovoj utakmici ni tokom cijelog turnira. Nismo bile na visini zadatka danas, napravile smo previše grešaka. Sve vrijeme sam imala osjećaj da imamo potreban prostor, samo nismo mogle da ga iskoristimo – rekla je Rapino.

Meč za bronzu protiv Australije mogao bi da bude posljednji u kome će Rapino igrati rame uz rame sa Kajli Lojd:

– Dugo smo u ovome zajedno, obje smo bliže kraju karijere nego njenom početku. Imamo brojne uspomene, srećom malo ih je bilo tužno. I zato je ovo još teže. Ona je jedna od najboljih igračica koje su ikada obukle ovaj dres. Ko zna, možda joj ovo nisu posljednje Igre, ali vjerovatno ipak jesu. Željeli smo svima da pošaljemo najsrećniju poruku odavde, ali nismo u tome uspjele – poručila je Rapino.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Betkick
Back to top button