KOŠARKA

Jasno upozorenje: Koreja nas je namučila, a Kina je još jača

Košarkašice Srbije Aleksandra Crvendakić i Ana Dabović svjesne su koliko ih težak duel čeka protiv selekcije Kine u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Ekipa Marine Maljković završila je grupnu fazu uz skor 2-1. Kineskinje su ostvarile sva tri trijumfa, što je dovoljan pokazatelj njihovog kvaliteta, smatra Crvendakićeva.

– Očekuje nas najvažniji meč na turniru. Videli smo da nas je Koreja dosta namučila, a Kina ima sličan stil igre i mnogo je kompletnija. Imaju bolje igračice i na spoljnim i na centarskim pozicijama. Smatram da će većina stvari na terenu zavisiti od nas i fokus treba da bude na našoj igri. Da pokažemo pravu igru, koju nismo imale u grupnoj fazi i verujem da ćemo to uspeti da uradimo u četvrtfinalu – izjavila je Aleksandra Crvendakić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Ana Dabović ističe da je tijesan duel sa Južnom Korejom najbolje upozorenje, pošto su u pitanju rivali sa sličnim stilom igre.

– Biće to teška i nezgodna utakmica, posebno zato što igramo protiv veoma agresivne ekipe. Videli smo protiv Koreje kako izgleda ta košarka, a Kina je još jača. Svaka utakmica četvrtfinala je teška. Mi moramo da ispravimo naše greške, da pokažemo našu energiju iz svih ovih godina i to je jedini način na koji možemo doći do pobede. Ja se nadam da ćemo uspeti u tome i da ćemo zadovoljne završiti utakmicu protiv Kine – rekla je Dabovićeva.

Utakmica je na programu u srijedu od 3 časa po našem vremenu. U slučaju pobjede, Srbija će u polufinale na boljeg iz duela Sjedinjene Američke Države – Australija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Hot erotic videos
Back to top button