ATLETIKA

Rame uz rame sa Boltom: Sanjao sam ovo zlato, kao manijak!

Norvežanin Karsten Vorholm osvojio je zlato na 400 metara s preponama uz rezultat novog svjetskog rekorda.

On je na cilj stigao u vremenu 45.94, to mu je bilo drugi put u nešto više od mjesec dana kako obara rekord.

Analitičari smatraju da Norvežaninov rezultat od 45,94 sekundi može da se poredi sa svjetskim rekordom Juseina Bolta i Florens Džrifit Džojner na 100m – 9,58, odnosno 10,49 sekundi.

Prvog dana jula u Oslu je trčao 46.70, što znači da je sada bio brži za 76 stotih dijelova sekunde. Poslije trke, priznao je da je ovo najveći dan u njegovoj karijeri.

– Sve ovo je ludo, ovo je najveći trenutak u mom životu. Definiše sve, posebno sve te sate rada koje sam uložio, sve na čemu smo trener i ja radili. Sanjao sam o ovom kao manijak, moram da vam kažem! Sanjao sam cijelu noć ovako nešto, stalno sam o tome mislio, tako da sam ovim zlatom sve kompletirao što se tiče medalja. Neću spavati, hiljade sati sam proveo misleći na ovo – kaže Vorholm.

Kaže da je oboriti svjetski rekord i osvojiti zlato na Igrama, jedinstven osjećaj.

– Imao sam taj poseban osjećaj u grudima, znate to kada ste nervozni. To je osećaj koji sam imao još kao klinac od šest godina. Kako sam stario, nije mi se javljao osjećaj, sve do juče – priznao je Norvežanin.

Trka je bila fenomenalna.

– Nisam ni dotakao preponu. Našao sam dodatnu snagu pred finiš. Ovo je tako velika stvar. Istorija. Ovo zlato je bila jedina stvar koja mi je nedostajalo u kolekciji. Imao sam zlato sa svjetskog šampionata, evropskog takođe, svjetski i evropski rekord…Ipak, o olimpijskom zlatu se najviše priča. Znao sam da će ovo biti najteža trka mog života, ali bio sam spreman – zaključio je Vorholm.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: rudee11
Back to top button