TENIS

Kirjos: Osaka? Meni je bilo 20 puta gore

Australijski teniser Nik Kirjos govorio je o mentalnim problemima sa kojima se suočavao.

Kirjos navodi da se svakodnevnom borio sa mržnjom prema njemu i rasizmom.

Nik je rekao da je njemu bilo 20 puta gore nego Naomi Osaki, koja se nedavno povukla sa Rolan Garosa i propustila Vimbldon zbog mentalnih problema.

– Duboko u sebi znam da sam ja pravi čovek za ovaj sport. Tenisu su potrebne ličnosti kao ja. Otporan sam na sve. Količina mržnje, rasizma i s*anja koji su upućeni prema meni od turnira i navijača je velika, ali ja sam otporan na to – kaže Kirjos i nastavlja:

– Bio sam tamo gdje je bila Naomi Osaka, što se tiče mentalnih problema. Ono kroz šta sam ja prolazio je bilo 20 puta lošije nego ono kroz šta je prolazila Osaka. Ona je dobila nešto dobro od toga, dobar publicitet. Ona uopšte nije dobijala poruke mržnje, kao ja. Niko nije kažnjavan kao ja – rekao je Australijanac.

Trenutno 77. igrač svijeta imao je zanimljiv završetak konferencije za novinare.

– Ne znam zašto svi tako razmišljaju. Zašto ne kažu: ‘Okej, on nije Rodžer Federer ili Marin Čilić, hajde da ga tretiramo drugačije’. On je svoj čovjek. Mediji su me napadali, a ja sam sa 18 godina sve izdržao. Nije lako. Sada imam 26 i dovoljno sam star da znam da je sve ovo s*anje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button