VATERPOLO

Mađarska slomila Hrvatsku, za finale protiv Grčke

U polufinalu vaterpola turnira na Olimpijskim igrama, snage će 6. avgusta, odmjeriti Srbija i Španija, odnosno Mađarska i Grčka. Istovremeno, Crna Gora i Hrvatska, odnosno Italija i SAD će igrati sa plasman od 5. do 8. mesta.

Mađarska je poslije sjanog meča, potpuno zasluženo slavila protiv Hrvatske sa 15:11 (2:3, 5:2, 4:3, 4:3).

Prevagu na tasu Mađarske, donijeli su fenomenalni Kristijan Manherc sa sedam, odnosno Deneš Varga i Marton Vamoš sa po dva gola. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Luka Bukić sa četiri i Paulo Obradović sa dva gola.

Mađari su poslije izjednačene igre tokom većeg dijela prvog poluvremena, u samoj završnici ovog perioda igre uspjeli da pobegnu na 7:5. Hrvatska je tokom trećeg kvartala stigla do 8:8, zatim poptuno stala, a Mađarska serijom od 4:0, pobjegla na 12:8 i riješila pitanje pobjednika.

Podsjećanja radi u ostalim mečevima četvrtfinala, Srbija je pobijedila Italiju sa 10:6, Grčka je bila bolja od Crne Gore sa 10:4, a Španija od SAD sa 12:8.

Polufinalni dueli su na programu 6. avgusta, slijede velike borbe za mjesto u finalu, a favorita nema. Sve četiri selekcije koje su stigle do same završnice, ili ti polufinala, su pokazale da su kadre da stignu do trona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button