VATERPOLO

Mađarska slomila Hrvatsku, za finale protiv Grčke

U polufinalu vaterpola turnira na Olimpijskim igrama, snage će 6. avgusta, odmjeriti Srbija i Španija, odnosno Mađarska i Grčka. Istovremeno, Crna Gora i Hrvatska, odnosno Italija i SAD će igrati sa plasman od 5. do 8. mesta.

Mađarska je poslije sjanog meča, potpuno zasluženo slavila protiv Hrvatske sa 15:11 (2:3, 5:2, 4:3, 4:3).

Prevagu na tasu Mađarske, donijeli su fenomenalni Kristijan Manherc sa sedam, odnosno Deneš Varga i Marton Vamoš sa po dva gola. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Luka Bukić sa četiri i Paulo Obradović sa dva gola.

Mađari su poslije izjednačene igre tokom većeg dijela prvog poluvremena, u samoj završnici ovog perioda igre uspjeli da pobegnu na 7:5. Hrvatska je tokom trećeg kvartala stigla do 8:8, zatim poptuno stala, a Mađarska serijom od 4:0, pobjegla na 12:8 i riješila pitanje pobjednika.

Podsjećanja radi u ostalim mečevima četvrtfinala, Srbija je pobijedila Italiju sa 10:6, Grčka je bila bolja od Crne Gore sa 10:4, a Španija od SAD sa 12:8.

Polufinalni dueli su na programu 6. avgusta, slijede velike borbe za mjesto u finalu, a favorita nema. Sve četiri selekcije koje su stigle do same završnice, ili ti polufinala, su pokazale da su kadre da stignu do trona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button