VATERPOLO

NE POTCJENJUJ SRCE ŠAMPIONA “Delfini” sve sačuvali za “azure” i otišli u polufinale

Vaterpolisti Srbije deklasirali su Italiju u četvrtfinalu Olimpijskih igara sa 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2), pa će se boriti za medalje i u Tokiju.

“Delfini” su sve najbolje što imaju sačuvali za ovaj meč. U grupi su doživjeli dva poraza i činilo se da nisu na nivou potrebnom za najveće domete, ali su se skupili i podsjetili na vremena kada su harali bazenima. Olimpijski šampioni nastavili su svoj put ka odbrani trona, a svjetski se već pakuju i koliko sutra vraćaju kući, ponajviše zahvaljujući fantastičnoj odbrani Srbije. Igra u defanzivi bila je problem protiv Španije i Hrvatske, ali je danas funkcionisala savršeno. Sve što su “azuri” uradili bilo je u prva dva napada, a onda se razbranio Branislav Mitrović i uz pomoć saigrača zaustavio sve puteve ka golu.

Na drugoj strani, napad je radio savršeno, “delfini” su igrali raznovrsno i sa svih strana pogađali mrežu rivala. Tri puta je pogodio Filip Filipović, po dva puta su strijelci bili Strahinja Rašović, Dušan Mandić i Andrija Prlainović, a gol je dao Nikola Dedović.

Rival u polufinalu je Španija, koja ih je već dobila u grupnoj fazi, ali ukoliko vaterpolisti Srbije uspiju da ponove ovakvu utakmicu, teško da im neko može stati na put.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button