RUKOMET

Danska stigla do finala: Maestralni Mikel Hansen

Rukometne reprezentacije Francuske i Danske boriće se za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, dok će Španija i Egipat odmjeriti snage u meču za bronzanu medalju.

Oba duela su na programu 7. avgusta.

U prvom polufinalu, Francuska je poslije lošeg starta, nakon velike borbe i odlične završnice slavila protiv Egipta sa 27:23 (13:13). U drugom polufinalu, ujedno i derbiju, Danska je pobijedila Španiju sa 27:23 (14:10).

Najefikasniji u sastavu Danske, bili su Mikel Hansen sa 12, Matias Gidsel sa pet i Mads Mensah sa četiri gola. Niklas Landin je imao 12 odbrana. Raspoloženi za igru u napadu kod Španije, bili su Aleks Dušebajev i Treho Figueras sa po pet, Abelo Gomez sa četiri i Robledo Garsija sa tri gola. Gonzalo Perez je imao 12 odbrana.

Danska je odigrala odlično u prvom poluvremenu, koje je dobila sa 14:10. Mikel Hansen i Matijas Gidsel su briljirali u napadu, a sjajno je branio Niklas Landin.

Danci su ljubomorno čuvali stečeni kapital tokom drugog poluvremena, a Španci nastojali da uvedu meč u neizvesnu završnicu, da kao protiv Šveđana u četvrtfinalu naprave preokret.

Španija je dva puta stigla do minusa od jednog gola, ali su Mikel Hansen i Niklas Landin odbili ovaj nalet, Danska je pobegla na 25:22, a zatim mirno provela meč kraju.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button