ATLETIKA

Sinančević: Iscrpljen sam, duplo su spremniji od mene

Srpski olimpijac Armin Sinančević izjavio je, nakon finala u kom je zauzeo sedmo mjesto, da može mnogo bolje.

Samo, zbog iscrpljenosti, to nije bilo moguće u finalu.

– Naravno da sam zadovoljan, ali mogu sigurno mnogo bolje. Međutim, ne danas, jer sam se osećao mnogo iscrpljeno. To je i posledica toga što je plan bio da u putu ne spavamo uopšte da bih ovde spavao noću. Ali, nisam uspeo ovde da sklopim nekoliko sati, a kamoli više što bi bilo normalno – izjavio je.

Ističe da je van forme, ali i da je sedmo mjesto rezultat na koji treba biti ponosan.

– Veliko je sedmo mesto, finale Olimpijskih igara. Posle prva tri hica mislio sam da ću doći do 21,50. Verovao sam da sam toliko vredeo. Ali, za više sigurno nisam, jer nemam formu kao što sam imao pre mesec dana, kada sam na treninzima bacao preko 22 metra. Tada sam se nadao da ću se ovde boriti za medalju – dodaje.

Smatra da njegov rezultat dobija na značaju kada se uračuna da je debitant na Olimpijskim igrama.

– Ovo su moje prve Olimpijske igre. Na prvom Svetskom prvenstvu pre tri godine bio sam među 12, na prvom evropskom ove godine među šest, sada sedmi… Mislim da je to za debitanta veliko. Idemo dalje, videćemo se narednih godina. Moram više da treniram. Kratko sam u atletici – kaže Sinavčević.

Čak trojica bacača je u finalnoj seriji prebacilo 22 metra, dok je Rajan Krauzer prebacio i 23 metra.

– Naravno da će me motivisati. Nadao sam se da ću se priključiti njima u prvoj trojci. Ne da bacim kao oni, ali sigurno preko 22 metra. Ali danas sam se osećao iscrpljeno. Nisam spavao. Oni su ljudi spremni duplo od mene. Mnogo više godina u atletici. Ali, tu sam, među najboljima. Idemo dalje – zaključuje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button