KOŠARKA

ČUDA SE IPAK RIJETKO DEŠAVAJU SAD Prejake, košarkašice će igrati za bronzu

Košarkašice Srbije poražene su od Sjedinjenih Država u polufinalu olimpijskog turnira rezultatom 79:59. Za bronzu će Srpkinje igrati protiv Japana ili Francuske.

Razlika u klasi je bila evidentna od samog početka. Imala je Srbija vođstvo u početnim momentima meča, ali je bilo veoma teško parirati fizički Amerikankama. U odbrani su sve preuzimale, dok je Srbija dosta toga promašivala u napadu. Prva trojka je ušla tek iz desetog šuta, a tada je tim SAD već bio na dvocifrenoj razlici.

Na poluvremenu je bilo 41:23 i to je najmanji broj poena koje su Amerikanke dale na Olimpijskim igrama u Tokiju. Tim SAD je kasnije kontrolisao rezultat, imao veliku prednost, a posljednju četvrtinu kao da su aktuelne šampionke igrale sa pola snage.

Marina Maljković je takođe odmarala svoje najbolje igračice u želji da budu spremne za meč za bronzu. Britni Grajner je imala 15 poena kod SAD, dok je Čelsi Grej ubacila 14. Kod Srbije je Ivon Anderson jedina bila dvocifrena i to sa 15 poena. Srbija je imala tek 30 odsto procenat šuta iz igre.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button