RUKOMET

Francuska slomila Švedsku, slijedi borba za zlato

Rukometašice Francuske, uspjele su poslije velike borbe i pravog rovovskog rata na parketu, da pobijede selekciju Švedske sa 29:27 (15:14), pa će u velikom finalu igrati sa boljom selekcijom iz duela Norveška – Rusija.

Prevagu na tasu Francuske, donijele su Deuna Zadi sa sedam, Pauleta Fopa sa pet, odnosno Ugolin Sersijen, Alison Pino i Laura Fliper sa po tri gola. Kod Švedske, raspoložene za igru u napadu, bile su Johana Vestberg i Dženi Karlson sa po šest, Jasmina Roberts sa pet i Ema Lindkvist sa tri gola.

Tokom čitavog meča igralo se po principu gol za gol. Švedska je nešto bolje počela meč, povela je sa 5:2, ali je Francuska brzo uspjela da uspostavi ravnotežu, dobije prvo poluvrijeme – 15:14.

Rat nerava je nastavljen i u nastavku meča. Na nešto više od pet minuta prije kraja, Francuska je uspjela da podigne stepen agresivnosti u odbani, stigla su dva gola iz tranzicije, Francuska je pobjegla na 27:24, a zatim mirno privela meč kraju.

Ljubitelji sporta u Francuskoj imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, jer će se za zlatnu medalju boriti rukometaši, rukometašice, odbojkaši, košarkaši.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: water sounds
  2. Povratni ping: health tests
  3. Povratni ping: 코인선물
Back to top button