FUDBALTRANSFERI

Laporta: Dogovorili smo se sa Leom, ali pravila nisu dala

U četvrtak je postalo jasno – Lionel Mesi definitivno napušta Barselonu, svoj matični klub. Rukovodioci katalonskog giganta rekli su da su postigli dogovor sa briljantnim Argentincem, ali da zbog novih finansijskih pravila koja je uvela Primera, neće moći da nastave saradnju.

I dalje se ne zna gde će Mesi nastaviti karijeru.

– Pregovori sa Mesijem su okončani. Ne možemo da ga registrujemo zbog pravila La Lige, a oni nisu fleksibilni po pitanju granice u vezi sa platom. Leo će sada tražiti druge opcije, mi smo imali rok do kojeg smo morali sve da završimo – izjavio je predsjednik Barselone Đoan Laporta.

– Mesi je olakšavao tokom pregovora, pomagao je klubu. Ipak, zbog pravila su nam ruke vezane, a juče sam o tome obavijestio Lionela i njegovog oca Horhea. Nadali smo se da će La Liga popustiti, razgovarali smo sa njima svakog dana. Ne možemo da nastavimo sa pregovorima, na taj način bismo doveli klub u opasnost. Ne smijemo da dajemo lažnu nadu svojim navijačima, Mesi neće ostati. Moramo da nastavimo dalje, klub je iznad svega – rekao je Laporta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button