MOTO TRKE

Lorenco: Rosi na nivou Džordana, Alija, Sene, Vudsa

Petostruki svjetski šampion Horhe Lorenco okarakterisao je vijest o povlačenju svog velikog rivala Valentina Rosija kao kraj ere.

 ‘Doktor’ je u četvrtak objavio da će na kraju sezone završiti trofejnu karijeru, tokom koje je osvojio devet titula, od toga sedam u kraljevskoj klasi.

Rosi i Lorenco su tokom sedam sezona bili timske kolege u Jamahu, a u šest od njih su se borili za titulu i obojica su završili među prvom trojicom u šampionatu. Posljednje sezone njihove saradnje obilježile su trzavice koje su kulminaciju dostigle 2015. kada je Lorenco odnio pobjedu u borbi za titulu. Uprkos svemu tome, Španac je odao poštovanje svom velikom rivalu.

– Kraj ere – napisao je Lorenco na društvenoj mreži Instagram, uz nekoliko slika sa ‘Doktorom’, ali i jednom na kojoj su pored njih dvojice i Kejsi Stoner i Dani Pedrosa.

– Na stazi smo nas četvorica bili jednako brzi, ali u pogledu harizme i izvrsnosti Valentino je bio na nivou Džordana, Vudsa, Alija ili Sene. Uživaj u ovom novom poglavlju, legendo!.

Lorenco je već godinu i po dana u penziji, pošto je iznenadio sve objavivši povlačenje na Velikoj nagradi Valensije 2019. na polovini ugovora sa Repsol Hondom. Španac je devet godina proveo u Jamahi i na njoj je osvojio tri titule – 2010, 2012. i 2015. godine, a do preostale dvije došao je u klasi do 250 kubika.

Moto GP šampionat se poslije ljetne pauze nastavlja ovog vikenda Velikom nagradom Štajerske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: nova88
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button