KOŠARKA

Marina Maljković: Bolji tim je pobedio, čeka nas nova utakmica

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je poslije poraza od SAD (59:79) da je bolji tim pobijedio.

Srpska reprezentacija će se se boriti za bronzanu medalju, koju je osvojila i u Riju 2016. godine.

Protivnik evropskim šampionkama biće poraženi iz meča Francuska – Japan.

– Bolji tim je pobedio. Nema tu mnogo iznenađenja. One su ipak tim Sjedinjenih Američkih Država, iako su napravili neke promene i ostalo. To je i dalje tim koji je veoma teško pobediti. Da ne brojim korake, reći ću samo da su jedan veliki korak ispred svih nas. I stvarno nije lako pobediti ih. Ipak, možeš da igraš protiv njih i da daš sve što imaš. To smo uradili u nekim delovima utakmice. Imali smo veoma lošu prvu četvrtinu, pa smo onda nešto i igrali u ostatku utakmice. Naravno, to nije bilo dovoljno za tako snažan tim kakav ima SAD. Kao što smo znali posle velike pobede protiv Kine, i dalje ništa nismo osvojili, za 24 časa nas čeka nova utakmica – rekla je Marina Maljković.

Na pitanje da je pokušavala da odmori nosioce za meč za treće mjesto, jer su one većim dijelom drugog poluvremena presjedile na klupi i da na taj način napravi neki balans, Maljkovićeva je rekla:

– To je bio jedan od razloga. Drugi je kvalitet igre koji su devojke sa klupe donele. Ubacile su 42 poena. I to je najviše bio razlog zašto su starteri manje igrali. Pokazale su energiju, igrale veoma agresivno u odbrani. Nisu samo ušle na teren, već su zaista i igrale. I to vrlo agresivno protiv najboljih na svetu. Zato su bile na terenu. Naravno, kao trener morate da napravite neki balans, jer nas čeka nova utakmica za 24 sata. Ali te igračice su i zaslužile da igraju ovu utakmicu.

Srbija će imati više vremena za odmor i pripremu meča za treće mjesto, u odnosu na rivala iz drugog polufinala. Da li bi to mogla da bude prednost, bilo je pitanje za selektorku Maljković.

– Ne mislim da će napraviti neku razliku, da će biti odlučujuće, da se tako izrazim. Kada imate još jednu šansu da osvojite medalju, definitivno će odlučiti to ko bude želeo više, ko je „gladniji”. To je sigurno – zaključila je Maljkovićeva.

Anđela Dugalić rekla je da je bila teška utakmica.

– Bila je teška utakmica, fizički i mentalno, protiv najboljih igračica na svetu, ali, imala sam sreće da igram protiv njih i mogla sam mnogo da naučim iz ove utakmice. Mnogo sam mlađa od njih i imam još mnogo toga da naučim. Moramo da nastavimo dalje, već sutra nas čeka važna utakmica i na tome je sada naš glavni fokus. Moramo da završimo započeti posao – kaže Dugalićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: water sounds
  2. Povratni ping: Betkick
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button