ODBOJKA

Tijana: I bronza je veliki uspeh, ne očajavamo, trudićemo se

Odbojkašice Srbije neće se boriti za dugo očekivano zlato sa Olimpijskih igara jer su poražene u polufinalu turnira u Tokiju, ali će imati priliku da u subotu u meču za bronzu obraduju brojne navijače. Poslije poraza od SAD za medije su govorile kapiten tima Maja Ognjenović i korektor Tijana Bošković i istakle da će se boriti za bronzu sa velikim žarom.

Ekipa koju vodi Zoran Terzić izgubila je od selekcije Sjedinjenih Američkih Država 3:0 (25:19, 25:15, 25:23).

– Terza nam je na početku rekao da je ovo utakmica od velikog značaja, ali da sa druge strane ne smemo da upadamo u depresivna stanja, zato što nas čeka za dva dana još važniji meč. I da smo pobedile, najbitniji okršaj bi opet bio na programu prekosutra. Nadam se da ćemo uspeti da se oporavimo, jer ovakvi porazi, pogotovo kad je 3:0, nisu prijatni. Verujem da ćemo regulisati to same sa sobom. Ja sam odmah rekla bilo koja medalja da je uspeh. Bronzu smatram dobrim rezultatom – izjavila je dizač Maja Ognjenović, koja je u petak napunila 37 godina, ali nije na pravi način mogla da proslavi taj dan usled poraza.

– Naravno da smo svi razočarani što nismo došli do finala. Postojala je želja, ali igra nije bila na nivou. Sad ne možemo ništa da promenimo. Moramo da se okupimo i donesemo Srbiji još jednu medalju. Svi smo želeli da pobedimo, ali nešto nije funkcionisalo. Nema očajavanja, predstoji nam borba za treće mesto. Sigurna sam da ćemo se podići, zajedno smo i u porazu i u pobedi. Trudićemo se da obradujemo sve naše navijače. I bronzana medalja je za mene lično veliki uspeh – rekla je Tijana Bošković, korektor turskog Ezačibašija.

Srbiji slijedi meč za bronzu, dok će Sjedinjene Države u svom četvrtom finalu pokušati da dođu do prvog zlata. U drugom polufinalu sastaju se Brazil i Južna Koreja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button