VATERPOLO

Crnogorci nezadovoljni “Slijedi detaljna analiza, problem bazena mora da se riješi”

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore došla je na Olimpijske igre sa primarnim ciljem da stigne do četvrtfinala, a san je bio borba za medalje.

San nije postao java. Popularne “ajkule” se bore za plasman od 5. do 8 mjesta.

U četvrtfinalu, izabranici Vladimira Gojkovića su poraženi od Grčke, koja će se boriti za zlatnu medalju. Treba podsjetiti da u sastavu Crne Gore nije bilo prvog golmana Dejana Lazovića, te sjajnog golgetera Đura Radovića, “ajkule” su imale najmlađu ekipu na Olimpijskim igrama, ali niko ne traži alibi, naprotiv.

– Ovi dani nam baš teško padaju. Niko nije došao u Tokio da igra za plasman od petog do osmog mjesta, ali sistem takmičenja je takav, kakav je. Nastojaćemo da se turnir završimo pobjedom, ali neće biti lako protiv Italije – naglasio je selektor Vladimir Gojković pa nastavio:

– Ne bih sada pričao o planovima za dalje, jer nas očekuje detaljna analiza svega što se dešavalo na Olimpijskim igrama. Raduje me činjenica da su Ivović i Brguljan najavili da su spremni da nastave da igraju za reprezentaciju. Imamo dobru i mladu generaciju, imamo ekipu pred kojom je svijetla budućnost, ako nastave da rade kao i do sada – dodao je on.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Gojković je nastavio sa izlaganjem:

– Nismo ostvarili snove koje smo imali u Japanu, a doživjeli smo još jedan jak udarac, jer je poslije bazena u Kotoru, koji već nekoliko godina nije u funkciji, Crna Gora i Boka, ostala i bez bazena u Igalu. Iskreno se nadam i vjerujem da će pomenuti problemi biti riješeni u najkraćem mogućem roku, da će rješavanje pomenutih problema biti prioritet u periodu koji slijedi, jer bez bazema nema klubova, vaterpola i uspjeha – zaključio je Gojković.

Posljednju utakmicu na turniru u Japanu, Crna Gora će odigrati protiv Italije, 8. avgusta. U pitanju je meč za sedmo mjesto. U velikom finalu, snage će odmjeriti Srbija i Grčka, dok će se za bronzu boriti Španija i Mađarska.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button