FUDBAL

Gvardiola: Griliš će prvo biti na klupi za rezerve

Utakmicom između šampiona (Mančester Sitija) i osvajača FA kupa (Lestera) za Komjuniti Šild (Superkup) tradicionalno počinje nova sezona u Engleskoj, a menadžer “Građana” Pep Gvardiola najavio je da će najskuplji fudbaler u istoriji engleskog fudbala Džek Griliš utakmicu na Vembliju započeti na klupi za rezerve.

Griliš je stigao u Mančester Siti iz Aston Vile i plaćen je rekordnih 100 miliona funti (oko 117 miliona evra).

– Griliš nije spreman za početak meča, tek nedjelju dana trenira sa nama, ali putovaće sa ekipom, biće na klupi za rezerve, pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati. Ono što je sigurno je da neće biti u startnoj postavi – rekao je Pep Gvardiola u najavi meča.

Menadžer Sitija trenutno ima većih problema, a to je odsustvo Kevina De Brujnea i Fila Fodena, koji nisu u konkurenciji za duel sa Lesterom. Iskusni Belgijanac je pretrpio oštećenje ligamenata skočnog zgloba na EURO 2020, dok mladi Englez ima problema sa stopalom.

Ni kolega Brendan Rodžers neće moći da izvede najbolji tim Lestera. Zbog povreda će izostati Vesli Fofana, Džoni Evans, Džejms Džastin i Timoti Kastanj. Posebno je zabrnula teška povreda francuskog defanzivca Fofane, kome je slomljena noga u srijedu u prijateljskoj utakmici protiv Viljareala.

– Definitivno imamo problem sa defanzivnim igračima. Vidjećemo šta je najbolje i ko će zaigrati protiv Sitija. U svakom slučaju jedva čekamo taj duel. Uvijek je čast i zadovoljstvo igrati na Vembliju – kazao je Brendan Rodžers.

Mančester Siti je svakako favorit u ovom susretu. Ipak, Lester je podsjetio na lijep podatak – na isti dan prije tačno 50 godina osvojio je Superkup Engleske (tada se zvao Čeriti Šild) pobedivši Liverpul sa 1:0.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button