RUKOMET

NEMA DILEME Nišlija najbolji rukometaš svih vremena

Devet mjeseci se oporavljao, spremao psihički pa fizički, želio samo jedno. I uspio je, sa nikada manjim procijenjenim šansama.

Nikola Karabatić je vratio Francusku na olimpijski tron, a sebe postavio na još jedan, ultimativni pijadestal individualnog dostignuća, koji ga nezvanično, ali apsolutno nedvosmisleno, čini najboljim svih vremena.
Podatak koji ovu ocenu čini nepobitnom činjenicom je sljedeći: Nikola Karabatić je jedini igrač koji je najmanje tri puta osvojio Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Olimpijske Igre, a pritom je tri puta proglašen za najboljeg igrača planete od strane IHF-a. 
Rukometni gladijator rođen u Nišu je u dosadašnjem toku karijere napravio nešto nezamislivo u kolektivnom sportu. Kako stvari stoje, ne planira da se zaustavi, i ne bilo čudo da na ljeto 2024, nakon Igara u Parizu, još jednom pomjeri granicu koja u ovom trenutku djeluje nedodirivom za ostale, odnsono da svoju riznicu obogati četvrtim peharima sa EP, LŠ i OI. Četiri svjetska prvenstva je već osvojio…

TROSTRUKI RUKOMETNI „GREN SLEM“ NIKOLE KARABATIĆA

– 3 puta šampion Evrope

– 4 puta šampion sveta

– 3 puta osvajač Lige šampiona

– 3 puta Olimpijski šampion

– 3 puta najbolji igrač sveta (IHF)

Od 11 finala velikih takmičenja sa reprezentacijom, Nikola je izgubio samo jedno, i to upravo od Danske u Rio de Žaneiru. (Balkan handball)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button