OSTALI SPORTOVI

SKANDALOZNO Njemica suspendovana jer je udarala konja VIDEO

Njemački trener Kim Rajzner, suspendovana je nakon što su je kamere snimile kako udara konja koji nije htio da sluša naređenja, tokom ženskog takmičenja u modernom petoboju.

Snimak je pokazao kako se Rajznerova naginje nad ogradom kako bi udarila konja, koji je odbio da preskače prepreke.Taj potez je koštao takmičarku Aniku Šloj prilike da se domogne zlatne medalje.

Međunarodna organizacija modernog petoboja navela je da je pregledala snimak na kojem “djeluje da Rajzner udara konja pesnicom”, kao i da su njene akcije “suprotne pravilima”.

Takođe se čuje na snimku da Rajznerova poziva Šlojevu da udari konja snažnije, dodaje AP. Suspenzija za Rajzner odnosi se samo za ostatak Olimpijskih igara, koje se završavaju sutra. Šloj je takođe bila predmet osuda na društvenim mrežama jer je, prema tvrdnjama kritičara, često koristila šibu.

Takmičari u modernom petoboju jašu konje sa kojima se ranije nisu susreli, a uspostavljanje povjerenja sa životinjom u kratkom vremenskom roku se smatra dijelom takmičarskog izazova.

Njemački zvaničnici su ranije govorili da bi trebalo da se promjene pravila u ovom sportu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button