ATLETIKA

ANTIJUNAK IGARA Francuz ne zna šta je fer plej

Olimpijske igre bi trebalo da predstavljaju oličenje sportskog, viteškog duha, ali nije baš uvijek tako.

Vidjeli smo mnoge svijetle primjere, kako sportisti dijele medalje, pomažu jedni drugima, teše poražene, ali ponekad se dogodi i nešto što razljuti svakog iskrenog ljubitelja sporta.

Takav incident viđen je na maratonskoj trci, a njegov akter je Francuz Morhad Amdouni. Poznato je da je maratonska trka izmještena iz Tokija zbog velikih vrućina, ali je i tako bilo jako teško završiti je na 27 stepeni. Čak 30 maratonaca je moralo da odustane, a oni koji su je završili najbolje znaju kroz kakav pakao su prošli.

Međutim, ovo je vrijeme tehnologije, oko kamere sve bilježi, pa će tako potez Amdunija vjerovatno dobiti onaj epitet najnesportskijeg momenta na Igrama.

Naime kada je grupa maratonaca na 28. kilometru prolazila pored stola na kojem su bile poređane bočice sa vodom, Amduni je riješio da ih sve poruši, a potom posljednju koja je ostala uzme za sebe!

Kolege, kojima je bilo potrebno osvježenje, tako su ostali bez njega. Ipak, nije se Amduni ovajdio, izgubio je korak sa vodećima i trku završio daleko od pobjedničkog postolja, kao 17. I to je previše poslije ovoga šta je učinio…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button