ODBOJKA

DOMINACIJA Odbojkašicama bronza, Tijanine “bombe” razbile Koreju

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju! One su u meču za treće mjesto opravdale ulogu favorita protiv Južne Koreje i nastavile niz donošenja odličja sa velikih takmičenja.

“Gracije” su na kraju slavile sa 3:0 (25:18, 25:15, 25:15), a od samog starta bilo je vidljivo da je razlika u kvalitetu na strani djevojaka Zorana Terzića. One su uspjele da potisnu poraz u polufinalu od SAD, te da se skoncentrišu na meč kojim nastavljaju seriju fantastičnih rezultata. Aktuelne dvostruke evropske i svetske šampionke nisu uspjele da odbrane srebro iz Rija, ali svakako moraju biti prezadovoljne ovom bronzom.

U utakmici sa najvećim iznenađenjem turnira ponovo je dominirala Tijana Bošković koja je lakoćom dolazila do poena, a meč je završila sa 33 osvojena za svoju reprezentaciju. Sjajno su je pratile i ostale djevojke, tako da nije bilo nikakve dileme u ovom meču.

Ovo je deveta medalja za Srbiju u Tokiju čime je oboren rekord iz Rija dje je osvojeno osam odličja. Naravno, uračunata je i medalja vaterpolista koji od 9:30 časova igraju finale sa Grčkom i ukoliko odbrane olimpijsko zlato, Olimpijski komitet Srbije doći će do trećeg najsjajnijeg odličja što će takođe biti rekord.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button