TENIS

Neočekivan događaj u svijetu tenisa: Poznati igrač promijenio ploču i niko ne vjeruje da je to stvarno rekao o Đokoviću

Čuveni švajcarski teniser Stan Vavrinka iznenadio je mnoge nedavnom izjavom o Novaku Đokoviću.

Vavrinka je izjavio kako je “velika trojka” nešto posebno u “bijelom sportu”, ali i da se srpski teniser iz iste izdvaja.

Svjetsku tenisku javnost je to iznenadilo zato što je Vavrinka izdvojio Srbina u odnosu na zemljaka Rodžera Federera koji je takođe dio te trojke.

– Ne očekujete da jedan igrač bude spreman da osvoji sva četiri grend slema, ali ono što su nam Novak, Rodžer i Rafa prikazali u ovih 15 godina, nevjerovatno je, oni su ti koji pomijeraju te ekstremne granice u smislu koliko dobro možete da igrate.

Zatim je posebno nahvalio Novaka:

– Novak je otišao i dalje posljednjih nekoliko godina. Njegov nivo igre je nešto posebno.

Vavrinka je i prognozirao da li će srpski as uspjeti da ostvari kalendarski grend slem.

– Teško je reći. Imam taj osjećaj da će osvojiti zbog načina na koji igra, kako zatvara mečeve i toga što uvijek nađe rješenje da pobijedi. Uvijek imam osjećaj da je on taj koji pobjeđuje – zaključio je švajcarski teniser.

Do skoro je u cijeloj ovoj trci švajcarski teniser prednost davao upravo Rodžeru Federeru.

– Za sada je to Rodžer, osvojio je sve, pobjeđivao je sve. Bolji je od drugih tenisera i bolji je od mene. Njegov stil igre je potpuno drugačiji, stavlja rivala pod pritisak sve vrijeme, mnogo je agresivan i menja ritam. Teško mi je da riterniram protiv Rafe jer njegova lopta ima mnogo spina i zato što je ljevoruk. Protiv Novaka volim najviše da igram, iako sam mnogo puta izgubio od njega. Obojica su bolji od mene – zaključio je svojevremeno Vavrinka.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: get paid for using apps
Back to top button