ATLETIKA

Francuski maratonac se izvinio zbog obaranja flašica vode

Francuski maratonac Mohad Amduni koji je u centar pažnje došao zbog obaranja flašica sa vodom na jednom od punktova za osvježenje, rekao je da se sve dogodilo sasvim slučajno i bez ikakve namjere.

Amdunijev potez postao je viralan veoma brzo po završetku maratonske muške trke na Olimpijskim igrama u Tokiju. Čitav svijet ostao je zbunjen potezom kojim je Francuz poobarao sve flašice na jednom od punktova za osvježenje, a on kaže da nije imao namjeru da nekome onemogući da dođe do vode.

– Kako bi flašice sa vodom bile svježe one se potapaju u vodu i zbog toga su klizave. Mislim da je svima jasno da sam samo pokušavao da uzmem jednu flašicu na prednjem dijelu reda u kome su složene, ali tako su poredane da nisam uspio i dotakao sam više njih – rekao je Amduni u videu u kome se izvinio ostalim trkačima.

– Uz vrućinu i vlagu gubio sam prisebnost i energiju. Želio bih da se izvinim svim trkačima. U jednom trenutku sam pokušao da držim jednu flašicu, ali sam je ispustio. Nije bilo lako, samo sam pokušavao da izdržim. U principu, uvijek tokom trke pokušavam da podijelim vodu sa drugima kako bismo svi ponosno mogli da se borimo za svoje boje – zaključio je Francuz koji je maratonsku olimpijsku trku na kraju završio na 17. mjestu, sa pet minuta kašnjenja u odnosu na šamiona Elijuda Kipčogea.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button