FUDBAL

Murat Jakin novi selektor Švajcarske

Murat Jakin je novi selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske.

On je naslijedio na klupi reprezentacije Vladimira Petkovića koji je sa priličnim uspjehom gradio i vodio tim, a sada je peruzeo ulogu trenera Bordoa.

Jakin je tokom igračke karijere nastupio za reprezentaciju 49 puta, a na mjesto selektora dolazi sa trenerske pozicije u švajcarskom drugoligašu Šafhauzenu.

– Murat Jakin je novi selektor reprezentacije. Dobrodošao nazad Murate! – poručili su iz Fudbalskog saveza Švajcarske.

Jakin je potpisao ugovor sa savezom do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru sa mogućnošću produžetka saradnje.

– Reprezentacija ima mjesto u mom srcu još iz vremena igračkih dana. Velika je čast ova prilika da svoju zemlju predstavljam i kao trener. Ne sumnjam da ćemo uspjeti da se kvalifikujemo za Svjetsko prvenstvo u Kataru sa ovim sjajnim timom sa kojim ćemo nastaviti da slavimo uspjehe – rekao je Jakin.

Jakin je trenersku karijeru počeo 2006. godine u Konkordiji iz Bazela kao pomoćni trener. Asistent je bio u Grashopersu, a samostalno je vodio Frojnfeld, B tim Grashopersa, Tun, Lucern, Bazel, Spartak iz Moskve, Šafhauzen, Grashopers, Sion i u posljednjih godinu dana ponovo Šafhauzen.

Jakina debi na mjestu selektora očekuje već u septembru tokom reprezentativne pauze, tačnije već prvog dana devetog mjeseca kada Švajcarska dočekuje Grčku u Bazelu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button