OSTALI SPORTOVI

“Svi vaterpolisti zaslužuju spomenik u Srbiji”

Proslavljeni srpski vaterpolista Živko Gocić nije skrivao oduševljenje osvojenim zlatom vaterpolo reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva, Gocić je pohvalio bivše saigrače za karakter koji su pokazali tokom cijelog turnira.

– Ogroman uspeh. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan što imamo ovakve igrače i ovakav sport – izjavio je Gocić.

Gocić se oprostio od nacionalnog tima prije pet godina zlatom u Rio de Žaneiru, a sada je to isto učinilo još sedmorica srpskih igrača.

– Moram da kažem… To što su oni uspeli da odbrane zlato iz Rija, verovatno je kod njih izazvalo još eksplozivniji osećaj. Sećam se najviše mojih suza na pobedničkom postolju u Riju, jednostavno su krenule iz mene na jedan način na koji nisam očekivao. Mislio sam da se to nikada neće desiti, ali jeste. Sve ono što si radio i o čemu si sanjao, kada se isplati, shvatiš da je imalo smisla. Mogu samo da zamislim koliko su momci srećni. Juče sam pričao sa njima. Neviđen je rezultat. Svi zaslužuju spomenik u našoj zemlji – poručio je Gocić.

Kada su vaterpolisti raširili zastavu Srbije na golu, kapiten Filip Filipović im se obratio:

– Ne znam šta im je rekao, ali mogu da pretpostavim. Čestitao im je i podelio je sa njima one najdublje emocjie koje im do tada nije govorio. Video sam i po Fićinom licu da je bio jako ozbiljan. To je izazvalo neverovatan naboj čak i kod mene kada sam video tu sliku.

Dejan Savić je još jednom izvukao najbolje iz svojih izabranika i zaokružio zlatom još jedan olimpijski ciklus.

– On je tvorac svih tih uspeha i najveći krivac što se sve ovo dešava. Neverovatan uspeh i potvrda njegovog rada, i da je možda najbolji trener u vaterpolu svih vremena. Ovo je i pečat i potvrda svega toga, ali i da nije bilo tako, ne bih promenio mišljenje.

Slijedi podmlađivanje tima, a Gocić smatra da je moguće stvoriti novu šampionsku generaciju.

– Moguće je. Divan kraj jedne generacije, najuspešnije kod nas. Svakako će biti teško napraviti novu i ponoviti ove uspehe. Ali kod nas u Savezu svi treneri se trude da obezbede dobar rad iz kog bismo došli do nekih novih Filipovića i Prlainovića. Igrači koji ostaju da nastupaju u nacionalnoj selekciji, to su igrači koji su dokazali da su spremni za najveće izazove. Ima još igrača koji su možda mogli i na ovim Igrama da nastupaju, nisu se izborili za 12 igrača, ali imamo potencijal da nastavimo sa uspesima – rekao je Gocić i na kraju čestitao svim srpskim osvajačima medalja u Tokiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button