BICIKLIZAM

TANOVIĆEVA U STRAŠNOJ FORMI Četvrta pobjeda u nizu

Petostruka balkanska prvakinja i 16 puta šampionka BiH Lejla Tanović pobijedila je na tehnički zahtjevnoj stazi u Rumuniji.

Najbolja biciklistkinja BiH je novu pobjedu upisala samo sedam dana nakon odbranjenje balkanske titule u Bihaću. Trka u Rumuniji nosila je visoku UCI C1 kategoriju, tako da je Tanovićeva pobjedom upisala novih 60 UCI bodova za svjetsku rang listu. Ovo je bila njena četvrta uzastopna pobjeda.

– Start trke bio je na visini od 1.400 metara, dok je sama staza imala izuzetno strme uspone i tehničke spusteve. Moglo bi se reći kao da je staza bila krojena za mene. U prvom krugu sam ispratila napad konkurentkinje Regine Šmidl, te pred sami kraj kruga preuzela vođstvo koje sam čuvala do kraja trke. Fizički sam se osjećala sjajno i svježe uprkos velikom broju takmičenja u kratkom vremenskom periodu – rekla je Lejla Tanović.

Naredni cilj je Svjetsko prvenstvo koje se održava početkom oktobra u Italiji.

– Lejla je sjajno otvorila drugi dio sezone, ali ovo je već peta sedmica zaredom sa izuzetno zahtjevnim takmičenjima tako da ćemo sada uzeti mali predah. Veliki dio posla smo već obavili u ovoj sezoni, plasman u top 10 najboljih na svijetu, odbranila je državne titule kao i titulu balkanske prvakinje, a na posljednje četiri UCI trke je upisala pobjede. Sada nas očekuju pripreme za Svjetsko prvenstvo u sklopu koji je planirano da nastupi na još četiri UCI trke – rekao je njen trener Amar Njemčević. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button