FUDBALTRANSFERI

Mesi dogovorio saradnju sa PSŽ

Lionel Mesi je novi igrač Pari Sen Žermena, tvrde renomirani mediji poput BBC-ja, Ekipa, Radio Monte Karla.

Argentinac je navodno dogovorio dvogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još jednu sezonu i priključiće se “svecima” poslije šokantnog odlaska iz Barselone.

Mesi je oko 13.30 časova stigao na aerodrom u Barseloni, očekuje se da u Pariz stigne tokom dana i potpiše ugovor, a predstavljanje je planirano za srijedu.

U Pariz je prvo otputovao njegov otac Horhe, koji je na pitanje medija da li je dogovorio saradnju sa PSŽ kratko rekao: “Da”.

Brojni mediji su danima pisali o tome kako je višestruki osvajač nagrade “Zlatna lopta” pristao da karijeru nastavi u redovima kluba sa “Parka prinčeva”, koji je prošlu sezonu u Ligi 1 završio na drugom mjestu, iza Lila.

– Sve je potvrđeno, Lionel Mesi je igrač Pari Sen Žermena. To je završeno. Dogodilo se u proteklih nekoliko minuta. Na stadionu je mnogo policije i navijača. Uskoro će se to promijeniti. Čini se da je riječ o ugovoru na dvije godine plus još jedna opciono – rekao je za BBC 5 kolumnista Giljem Balag.

On je rekao da je Mesijeva želja bila da ostane u Barseloni, ali da je prihvatio da će morati da ode u Pariz i da mu je cilj da bude u formi za Mundijal 2022. u Kataru.

Mesi će prihvatiti smanjenje plate od 50 odsto, očekuje se da će njegova primanja biti oko 35 miliona evra godišnje.

Leo je u Barselonu došao kao dječak, prošao je čuvenu školu La Masija i na Kamp Nou je izrastao u najboljeg svjetskog fudbalera.

Za Barselonu je odigrao 778 utakmica i postigao 672 gola.

Sa Kataloncima je osvojio deset titula u La Ligi, sedam pehara Kupa kralja, osam pehara Superkupa Španije.

Ligu šampiona je osvajao četiri puta, UEFA Superkup jednom manje, dok u vitrinama ima tri trofeja FIFA Svjetskog klupskog kupa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button