FUDBALREGION

Natho: Da pokažemo karekter protiv Sočija

Partizan je pobjedom u Novom Pazaru ostvario četvrti trijumf u prvenstvu i zadržao prvo mjesto na tabeli sa maksimalnih 12 bodova.

Prvi pogodak za Partizan u Novom Pazaru postigao je Bibars Natho, u 42. minutu igre. Ali, crno-bijele već 12. avgusta očekuje veoma bitan meč u kvalifikacijama za Ligu konferencije protiv Sočija, a Natho o predstojećoj utakmici kaže:

– Potpuno je drugačije jer je evropsko takmičenje. Tim protiv koga igramo je na našem nivou. I oni idu na pobedu, ali mi igramo kod kuće. Moramo da pokažemo karakter, da pokažemo koji je naš nivo i kako igramo i, naravno, da pobedimo i prođemo u sledeću rundu.

Među igračima koji su zatresli mrežu Pazaraca, pored kapitena izraelske reprezentacije bili su i Slobodan Urošević, Rikardo Gomeš i Sejduba Suma.

– Znamo da prethodnih nekoliko godina Partizan nije uspevao da pobedi Novi Pazar, ali mi smo došli sa našim ciljem, znali smo šta želimo da postignemo u ovoj utakmici. Srećan sam što smo ispunili ono što smo zamislili i pobedili ih uz četiri data gola. Sada moramo da nastavimo – sumira Natho utiske iz Novog Pazara i nastavlja:

– Postigao sam lep pogodak levom nogom, sa 25 metara, koji je promenio tok igre. Nakon toga nam je bilo lakše jer su i oni igrali otvorenije, pokušavali da napadnu, pa smo imali više prostora za igru.

Utakmica u Pazaru je prekidana četiri puta, što su najviše osjetili igrači na terenu.

– Nije normalno igrati 60 minuta, zatim pauzirati 20 i posle toga ponovo igrati. Ja sam bio zamenjen, ali je igračima koji su ostali na terenu bilo veoma teško i mentalno i fizički. Ipak, srećan sam što smo utakmicu završili bez povreda – kaže Natho.

– Postigli smo četiri gola, što je veoma bitno. Odlično smo odradili posao, a sada nastavljamo dalje.

Osvrnuo se i na korišćenje VAR tehnologije na superligaškim utakmicama.

– Za nas je ovo drugi put da na utakmici čekamo VAR potvrdu. I ovaj put, kao i prethodni, nam je priznat pogodak, iako je sudija prvobitno pokazao da je u pitanju ofsajd. To je dobro za fudbal, ali nadam se da će to sve u budućnosti kraće trajati jer je sudiji trebalo 6-7 minuta da donese odluku. Ali, za početak je dobro da imamo VAR.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button