OSTALI SPORTOVI

VESELI SE SRPSKI RODE Pjesma, osmijesi i suze radosnice na balkonu FOTO

Hiljade Beograđana, ali i stanovnika ostalih gradova u Srbiji, te Republici Srpskoj okupili su se ispred Skupštine Beograda i pozdravili osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Atmosfera baš onako kakva treba biti, nasmijana lica, red opjesme, red aplauza i ovacija herojima koji su u Zemlji izlazećeg sunca oborili rekord po broju osvojenih odličja.

“Veseli se srpski rode” jedna je od pjesama koja je obilježila veče.

Prvi sportista koji se pojavio pred mnogobrojnom publikom je Milenko Sebić, a za njim je izašao selektor streljačke repezentacije Dragan Donević. Odmah iza Sebića, na balkonu se našla i Tijana Bogdanović, osvajačica bronze u tekvondou, koja je pozdravljena velikim ovacijama baš kao i njen trener Dragan Jović.

Gruzijac sa srpskim pasošem Zurab Datunašvili je okupljenu publiku pozdravio sa “Živela Srbija”! Na redu su došli bronzani basketaši, a potom je publika pozdravljala bronzane odbojkašice koje su izlazile jedna po jedna. Srebro u Tokiju upucao je Damir Mikec koji je izašao na balkon zajedno sa svojim bratom Goranom, koji mu je ujedno i trener, a onda su na red došli zlatni sportisti. Velike ovacije zaslužila je Jovana Preković.

– Snovi se ostvaraju ako vredno radite i ako verujete svim srcem. Hvala vam mnogo – rekla je Jovana Preković, koju su po prvi put slomile emocije i zaplakala je.

Potom nje ovacije dobila Milica Mandić.

– Ova medalja je za sve. Hvala vam puno – rekla je Mandićeva.

Ipak, publika je najvećim aplauzom i ovacijama pozdravljala zlatne vaterpoliste. Mnogo toga napisano je i rečeno o njima minulih dana, mnogo su i sami rekli i polkazali posebno jutrošnjom pjesmom na pres konferenciji.

– Hvala vam što ste svima nama dali smisao jer ste došli ovde. Molim vas da još jednom pozdravimo 50 veličanstvenih ovde na balkonu. Ko je najbolji? Srbija – poveo je navijanje Filip Filipović koji je već nekoliko puta bio na balkonu, ali mu je ovo kao i šestorici saigrča bio posljednji put bar u svojstvu igrača.

– Jeste bilo mnogo emotivno, jeste bilo teško. Kulminiralo je to u utakmici sa Španijom, ali moralo je to da izađe iz mene. Nije moglo bolje da se završi za ove legende koje se opraštaju

Španci su bili dominantni od početka, kao i Grci. Oni su bili prepoznatljivi po svojoj igri tokom celog turnira. Mi smo se tražili, mučili smo se i u Riju, ali smo se izdigli kada je bilo najteže. Igramo svim srcem za Srbiju i to se vidi – zaključio je Dušan Mandić.

Posebno mjesto za sportiste iz Srbije koji su riješili da u Tokiju završe reprezentativnu karijeru ima pesma “A sad adio”. Sportisti su je otpjevali u jedan glas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button