BIHRUKOMET

SNM SAZNAJE Umičević se sutra povlači sa mjesta predsjednika RS BiH

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević sutra će podnijeti neopozivu ostavku na to mjesto zbog konstantnih pritisaka i previranja u unutar saveza, saznaje SNM.
On je već nekoliko puta najvaljivao povlačenje, ali je sada definitivno prelomio i sutra će skupštini ponuditi svoj mandat. Od trenutka njegovog ulaska u Savez desile su se mnoge promjene na bolje, riješeno je mnogo problema i “popeglan” haos koji je godinama vladao. Često je na tom putu u imao protivnike, nerijetko i opstrukcije od pojedinaca iz Rukometnog saveza Republike Srpske, pa je odlučio da stavi tačku. Tokom njegovog mandata reprezentacija BiH je dva puta izborila nastup na Evropskom prvenstvu, formirane su i ženske selekcije poslije dugo godina, a juniori trenutno vode borbe na EP B divizije na kome su se već plasirali u polufinale.

Umičevič je često isticao da Savez nije napravio nijednu marku novog duga, ali je takođe odbijao da prihvati naslijeđen dug saveza koji nikada nije bio ni registrovan u skladu s zakonom. Nedobijanje Poreskog broja pored nesloge i mešetarenja pojedinaca najveći je problem sa kojim nije uspio da se izbori iako su mu vlasti BiH nekoliko puta obećavale da će i to biti riješeno.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button