KOŠARKANBA

“Sve je potpuno novo, biću spreman da pomognem timu”

Marko Simonović može da se pohvali da je opravdao očekivanja stručnog štaba i čelnika Čikago Bulsa, bar kada su prve dvije utakmice, ljetne NBA lige u pitanju.

Izuzetno talentovani Kolašinac, debitovao je u dresu Bulsa, protiv Nju Orleansa, u meču u kojem je Čikago poražen sa 94:77 u Las Vegasu. Simonović je ubacio 13 poena, uz pet skokova.

Dan kasnije, Bulsi su savladali San Antonio 92:89, a crnogorski reprezentativac je na parketu proveo 18 minuta. Meč je završio sa 13 poena, imao je još pet skokova, po dve asistencije i ukradene lopte, jednu blokadu i tri izgubljene lopte.

– Za mene je sve ovo potpuno novo. Dolazim iz Evrope, a ovdje je sve drugačije. Osjećam se dobro, imam dosta samopouzdanja, a ljudi mi govore da izgledam dobro na parketu. Mislim da ću u sezoni koja slijedi moći da pomognem timu. Volim da trčim, da dijelim lopte. Mogu da pogodim trojku. Jedan od mojih ciljeva u sezoni koja slijedi je da koristim brzinu kao prednost u odnosu na atletski jače centre u NBA ligi – naglasio je Marko Simonović.

Marko Simonović je u Čikagu imati u veliku podršku u vidu Nikole Vučevića, koji je prošle sezone, opremu Orlanda, zamijenio opremom Čikago Bulsa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button