FUDBAL

U pucnjavi na fudbalskoj utakmici u Meksiku ubijene tri osobe VIDEO

U meksičkom gradu Santa Ana del Konde desila se velika tragedija tokom fudbalske utakmice između istoimenog niželigaša i ekipe Vag Zona Pjela, kada je više osoba provalio na stadion i počelo pucati na prisutne iz kalašnjikova AK-47.

Pucnjava je rezultovala smrću tri osobe i najmanje još jednom povrijeđenom, a jedna od žrtva je Erik Vega, pjevač i frontmen benda “La Sencillita”.

– Duboko žalim zbog događaja koji su se dogodili tokom utakmice amaterskog fudbala u Santa Ani del Konde. Saosjećamo smo s porodicama onih koji su izgubili živote i odbacujemo svaki oblik izražavanje mržnje i nasilja na terenu i van njega – kazao je predsjednik MX lige Mikel Ariola.

U videu koji je snimio jedan od navijača, publika je na miru posmatrala meč sve dok se nisu začuli pucnji. Nekoliko sekundi kasnije nakon rafala zavladala je opšta panika na terenu i histerično bježanje navijača, ali i aktera meča.

Državno tužilaštvo u Gvanahuatu istražuje šta se tačno desilo, međutim nije bilo službenih izjava u vezi toga.

Stadion se nalazi u blizini autoputa, a ubice su, prema izjavama svjedoka, izašle iz auta i pucali u žrtve iz neposredne blizine, nakon čega su pobjegli.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: weed delivery vaughan
Back to top button